Nu kommer riddaren snart

Jag är man. Jag vet inte hur det är att föda barn. Men jag vet hur det är att vänta på en ny bok från tryckeriet.

Nej, jag vill inte dra jämförelsen mellan graviditet /förlossning och bokproduktion alltför långt. Men vissa ingredienser sammanfaller. Som förväntan, smärta – och glädje.

Det har för min del blivit en del böcker genom åren. Men alldeles speciellt är det för mig att vänta på en bok som jag skrivit ihop med min dotter.

Jenny är lärare. I tre år bodde hon med sin familj utanför Bryssel, där hon arbetade på Svenska skolan. När hon och familjen återvände till sitt hus i Sollentuna mötte hon områdets brevbärare, som hälsade välkommen hem. De pratade en stund med varandra vid brevlådan. Och hon förstod snart att den här posttjänstemannen var lite mer än en tjänsteman. Han hade efter många år koll på grannskapet och brydde sig verkligen
om hur människorna där hade det.

Och där föddes idén till kapitelboken ”Riddaren på den gula cykeln” för barn 9-12 år. Huvudpersonen är en Jackan, en ensamstående brevbärare och hans häftiga dotter Emma. När han från ett mystiskt håll får ett märkligt uppdrag som Emma hakar på börjar det hända saker.

Jag säger inte mer, för jag vill ju locka till läsning…

OK, boken är på väg från trycket, ännu inte ute på marknaden. Så jag återkommer i ärendet. Jag vill bara säga att nu skiner solen och framtiden är spännande, även för den som inte är en riddare på en gul cykel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.