Böcker

 Några av mina senaste böcker

 

De reste sig och gick vidare. Libris 2020. Intervjuer med fredspristagaren Denis Mukwege vid Panzisjukhuset i DR Kongo samt 11 våldtagna kvinnor som han och hans medarbetare fått hjälp att resa sig och gå vidare i livet och nu andas hopp och framtidstro. 

Leva livet ut. Marcus förlag 2019. Reflektioner kring det seniora livet och intervjuer med spännande personer som Amelia Adamo, Alf Svensson och Sten-Gunnar Hedin. 

De glömda kvinnornas röst. Libris 2009. Ny reviderad utgåva 2018. Intervjuer med kongolesiska kvinnor utsatta för brutalt sexuellt våld, samt med läkaren Denis Mukwege (innan han fick Nobels fredspris).

Riddaren på den gula cykeln. Pärlan 2018. En barnbok (9-12) skriven tillsammans med min dotter Jenny Thureson, lärare. 

Vittnet som vägrade tiga. Sjöbergs Förlag 2017. Berättelsen om E.V.Sjöblom, den svenska baptistmissionären som i slutet av 1800-talet såg kung Leopold II:s fruktansvärda exploatering av Kongo – och blev en Guds visselblåsare som var med och stoppade eländet. 

Passionärerna. Libris 2012.

Dagar av dimma, dagar av sol. Marcus förlag 2009.

 

Passionärerna

En reaktion till “Böcker

  1. Hej. Jag är ordf för KD seniorerna i Västmanland. Jag har just läst din bok Leva livet ut. Nu undrar jag om du kan tänka dig att komma till Västerås för en föreläsning under hösten el om du inte kan i höst till våren.
    Med vänlig hälsning,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.